Novo v Mohorjevi založbi Celovec – LAMBERT EHRLICH prerok slovenskega naroda

Avtor: L. B., Mohorjeva založba Celovec

V Mohorjevi založbi Celovec so izdali novo knjigo avtorja Janeza Juhanta z naslovom Lambert Ehrlich prerok slovenskega naroda.

»Knjiga je celovit prikaz Ehrlichove osebnosti in njegovega vsestransko bogatega delovanja, v Cerkvi in družbi na Koroškem in v Sloveniji. Deloval je kot duhovnik, profesor, veroslovec, misijonar, socialni in narodno-politični delavec. Odlikuje ga izjemna sposobnost, treznost, preudarnost in človeška bližina pri presoji problemov ter sposobnost vključevanja različnih ljudi pri iskanju najprimernejših rešitev za narod in Cerkev,« pravi dr. Anton Štrukelj.

»Knjige, kot je Juhantova, so v slovenski splošni intelektualni javnosti nujno potrebne. Slovenski katoličani se morajo nehati braniti pred raznimi Simonitiji, Hribarji in Pirjevci, ampak poskrbeti, da se bodo oni držali za glavo in se spraševali, kaj se pravzaprav dogaja. Treba je prenehati z raznimi spravaškimi pozivi in udeležbami na simpozijih, ki so zgolj izigravanje iskrenih čustev in nepopravljive naivnosti slovenskih katoličanov. Ne samo, da so razmere preresne, predvsem sam nauk takega neodgovornega odnosa ne dovoljuje,« je dejal prof. dr. Stane Granda.

Več

Zadnji članki