Nadaljevanje fenomena Top Gun: Maverick končno premierno tudi pri nas, v Ljubljani film odpira nov multipleks

Avtor: Karantanija Cinemas, L. B.

Več kot 30 let po prvem delu uspešnice Top Gun na naša platna prihaja novi del Top Gun: Maverick, ki se bo danes, 25. maja 2022, premierno predvajal v večjih kinocentrih po Sloveniji. Prav tako bo hollywoodska uspešnica Top Gun: Maverick otvorila novi mulitpleks v Ljubljani, in sicer Cineplexx Ljubljana Rudnik, ki se nahaja v nakupovalnem središču Supernova, film pa si bomo lahko ogledali v tehnologiji Dolby Atmos.

Oglejte si NAPOVEDNIK, akcijska drama TOP GUN: MAVERICK pa bo na rednem sporedu v vseh kinematografih od 26. maja 2022 dalje.

Foto: Karantanija Cinemas

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

Foto: Karantanija Cinemas

Zanimivosti:

  • Večkrat prestavljeno in težko pričakovano nadaljevanje velike filmske uspešnice bosta zaznamovali kar dve skladbi. Lady Gaga je za akcijsko dramo napisala in zapela skladbo z naslovom »Hold My Hand«, svojo skladbo z naslovom »I Ain’t Worried« pa je zapela tudi ameriška skupina OneRepublic.
  • Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. »Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film,« je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.
  • V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je »zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom« (op. a., igralka je stara 64 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.
  • V nadaljevanje se ne bosta vrnila niti Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).
  • Sprva bi film moral priti v kina junija 2020, pa se je zaradi pandemije COVID-19 štart prestavil na decembra isto leto, kasneje na julij 2021 in še novembra 2021.

Več

Zadnji članki