Poslanci Slovenske demokratske stranke pozivajo k trikratnemu glasu proti siromašenju Slovenije

Avtor: STA

Na zaključni izjavi pred nedeljskimi referendumi so poslanci stranke SDS, ki je pobudnica referendumov, danes v DZ pozvali h glasu proti noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) in spremembam zakonov o dolgotrajni oskrbi in o vladi. Dodali so, da gre za trikratni glas proti siromašenju Slovenije.

Poslanec Branko Grims je dejal, da na referendumih glasujemo o konkretni materiji, ki nas po njegovem mnenju postavlja pred izbiro, ali želimo, da vlada Roberta Goloba jemlje starejšim in daje migrantom, da je RTVS levi ideološki monolit, za katerega se plačuje višji rtv-prispevek, in da se vlada širi, medtem ko najboljši podjetniki zapuščajo Slovenijo. Kdor tega ne želi, bo na referendumih glasoval trikrat proti, je dodal.

Poslanka Alenka Jeraj meni, da je treba glasovati proti zakonu o RTVS, saj bo v primeru njegove uveljavitve namesto modernega zakona o RTVS uveljavljena slaba različica zakona iz devetdesetih let, “ki je povzročil težave in kaos na RTVS”.

“Proti moramo biti zato, ker vladni zakon pomeni politizacijo javne RTVS. Proti, ker bodo v svetu namesto gledalcev in poslušalcev sedeli predvsem predstavniki provladnih nevladnih organizacij, ki so jim ekskluzivno podelili to možnost. In proti, ker namen zakona ni urediti razmere na RTVS, pač pa zamenjati vse vodstvene kadre, torej obglaviti javno RTVS,” je dejala Jerajeva.

Poslanec Zvonko Černač pa je ocenil, da v nedeljo ne bo glasovanja o eni ali drugi stranki, temveč o treh za ljudi škodljivih in slabih zakonih. “Odločali bomo o pravicah, o odvzemu pravic ljudem in tanjšanju njihovih denarnic,” je povedal. Po njegovih besedah je treba v nedeljo glasovati proti povečevanju državne birokracije, proti ustanavljanju ministrstev za politične poražence, proti temu, da se RTVS preoblikuje v Golobov TV in proti temu, da se z Golobovim zakonom starejšim jemlje že uzakonjene pravice.

“Glas proti v nedeljo je glas za vsakega med nami, predvsem za tiste najšibkejše, je glas za ohranitev naših pravic, ki so bile uzakonjene,” je dejal Černač.

Članek je bil prvotno objavljen na spletni strani Demokracija.si.

Več

Zadnji članki