Študijski center za narodno spravo predstavlja prenovljeno spletno stran Zakladnica spominov z novimi zgodbami in pričevanji

Avtor: SCNR, L. B.

Študijski center za narodno spravo (SCNR) predstavlja vsebinsko in oblikovno prenovljeno spletno stran Zakladnica spominov, ki vstopa že v četrto leto svojega delovanja in prinaša vedno nove zgodbe, spomine in pričevanja. Pričevanja zarisujejo čas 20. stoletja, ko je bil slovenski prostor prizorišče treh totalitarnih režimov, ki so do temeljev pretresli narodovo telo.

Pomembna dejavnost SCNR je tudi zbiranje arhivskih in materialnih virov s področja kršenja človekovih pravic. V preteklih letih so prejeli v dar nekaj zanimivih zapuščin dokumentarnega gradiva (pisma, razglednice, fotografije, spomini…) iz obdobja fašizma, nacizma, druge svetovne vojne, povojnega revolucionarnega časa, socializma in obdobja slovenske osamosvojitve, kar si lahko ogledate na njihovi spletni strani TUKAJ.

Objavljena pričevanja in dokumenti predstavljajo dragocen vir za znanost in izobraževanje ter širšo javnost. S prevodom vsebin v angleški in španski jezik nagovarjajo uporabnike novih jezikovnih območij in širijo polje zainteresiranih poslušalcev.

Več

Zadnji članki