Slovensko-argentinski večer s predstavitvijo zbornika Zdaj gre za Slovenijo – 30 let samostojnosti in filma Slovenija, zapojmo ti!

Avtor: Društvo Zedinjena Slovenija

V preteklem letu je naša država praznovala 30 let. Slovenske samostojnosti smo se veselili tako Slovenci v matični domovini kot tisti v zamejstvu in po svetu. Mnogi so jo dolga desetletja pričakovali in delali zanjo na različne načine. Ena od slovenskih skupnosti, ki je Slovenijo ves čas nosila v srcu, jo spremljala na poti v samostojnost in si prizadevala za njeno čimprejšnje priznanje s strani mednarodne skupnosti, je tudi slovenska skupnost v Argentini.

Kdo so naši rojaki, ki na južni polobli več kot 10.000 kilometrov stran od matične domovine pošiljajo otroke v sobotne slovenske šole, se srečujejo v slovenskih domovih, pojejo slovenske pesmi in se dostikrat veliko bolj zavedajo svojih slovenskih korenin kakor v Sloveniji živeči Slovenci?

O bogastvu, ki ga prinašata dve domovini ter radostih in težavah, s katerimi se srečuje slovenska skupnost v Argentini, bomo spregovorili z nekaterimi njenimi člani.

Zbornik Zdaj gre za Slovenijo – 30 let samostojnosti bosta predstavila: Mariana Poznič in predsednik društva Zedinjena Slovenija Jure Komar, ki ga je Društvo Zedinjena Slovenija – Svobodna Slovenija iz Buenos Airesa pripravila ob 30. rojstnem dnevu naše skupne domovine.

Vabljeni, da se nam pridružite v ponedeljek, 11. aprila, ob 19. uri v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Več

Zadnji članki