Ne menja se konjev, za katerimi se praši….

Avtor: Rajko Topolovec, Ptuj

Sem še sin kulaka! Pri nas je bil  kulak vsakdo, ki je imel  ped zemlje – (Tito kolhoznikom v Skopju l. 1949). V SZ pa so bili kulaki samo veliki posestniki! Zato v predvolilnem času težko poslušam »obljube komunajzarjev«, ki bi že morale biti izpolnjene v postkomunističnem »pontifikatu«.

Začnem torej s trdim – Stalinovim komunizmom, ki smo ga imeli po vojni in smo mu uradno rekli »zlata svoboda« –  in kot smo tudi v šoli prepevali. Ob sobotah in nedeljah se rajalo na partizanskih mitingih, v ponedeljek pa so rablji nadaljevali s streljanjem ljudi! (Priča temu so najdena morišča tudi s do 100.000 okostnjaki).

Stresno – najhujše životarjenje zavednih Slovencev je trajalo, dokler so še bile (tudi zaplenjene zaloge surovin bivših gospodarstvenikov), kar so komunisti že v Jajcu l. 1943 sklenili s sklepi ne sklepčnega AVNOJ- a.

Zaradi teh zaplemb so komunisti dobro živeli, večina nas oškodovancev, pa smo životarili. Najhuje je bilo do (navideznega) spora Tita s Stalinom – (Informbiro). Navideznega zato, (kot se ponovno piše, da je bil Informbiro največji nateg Združenih držav Amerike s strani Stalina in Tita)!

Podarjenih – 50 milijard »ameriških zelencev« leta 1949, je za Jugoslavijo pomenilo ravno toliko, kot je takrat pomenila enaka injekcija »Marshallovega plana«, da se je Nemčija ponovno dvignila iz pepela! Nam pa je injekcija pomenila preživetje do konca šestdesetih let, ko nam je podarjenih »zelencev« zmanjkalo. In od tedaj se srečujemo z »gastarbejterjstvom« – (2 mio Jugoslovanov smo jih imeli v kapitalističnih državah že koncem šestdesetih, ko smo tudi l. 1968 dinarju prvič črtali tri (3) ničle – in ob koncu formalnega komunizma, še štiri (4) ničle. Hranim še plastični sod s ceno 1,508.000 din in še nekaj par!

Daljši uvod  je potreben zaradi sedanjih volitev, da se vidi, kaj bi nam ponovni komunizem prinesel, če bi na volitvah zmagal! Zato je potrebno glasovati za desnosredinske stranke pod vodstvom SDS!

Vedeti je tudi potrebno, da smo Slovenci sposobni narod! Še posebej nas mora opogumljati, da smo bili v času stare Avstrije s Čehi pred samimi Habsburgi in uspešnejši kot severnih Italijanov.

Več

Zadnji članki